Veelgestelde vragen

Hieronder kunt u een overzicht terugvinden van de meest voorkomende vragen. Voor overige vragen, neem gerust contact op met ons via het contactformulier. Onderstaand overzicht heeft geen betrekking tot het functionele gedeelte van het toestel.

U kan steeds het formulier invullen die u terug kan vinden op onze homepagina, of onderaan elke pagina bij ‘Nuttige informatie’. U mag ook steeds rechtstreeks een mailtje sturen naar service@cnudde.com. Gelieve hier ook zoveel mogelijk informatie te verstrekken zodat wij u het snelst kunnen verder helpen.

Absoluut! Wij gebruiken een track-and-trace systeem waarbij uzelf het pakket ten allen tijde kan volgen. Bij verzending ontvangt u automatisch een mailtje met daarin een link om uw pakket te volgen. U kan alsnog uw leveringsadres en/of tijdstip veranderen aan de hand van dit systeem.

Het serienummer van uw Pacojet kunt u terugvinden onderaan het toestel. Gelieve dit steeds bij de hand te hebben bij een service-aanvraag.

U geniet van 1 jaar fabrieksgarantie en op de motor van de Pacojet 2 en 2+ heeft u 5 jaar garantie, mits registreren van uw toestel.

Meer info nodig?

Wenst u meer info omtrent de Pacojet of vindt u niet onmiddellijk een antwoord op uw vraag? Contacteer ons gerust rechtstreeks. Wij schakelen u door met de desbetreffende medewerker.